Articole

Radiatiile emise de statiile de emisie-receptie pentru telefonia mobila prezinta grave riscuri pentru sanatate, in special la copii si batrani, arata un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Oamenii care locuiesc in vecinatatea statiilor de emisie-receptie de telefonie mobila prezinta tulburari ale somnului si eruptii, dureri de cap, tulburari cardiace, insomnii, stari de oboseala avansata si iritabilitate, pierderi de memorie si tulburari ale sistemului cardiovascular, printre care se numara distonia neurocirculatorie, hipertensiunea si presiunea arteriala scazuta, informeaza Cotidianul.
„Mai multe ministere s-au aliat cu companiile de telefonie si cheltuiesc bani publici pentru campanii de montare a lor, desi acestea afecteaza sanatatea oamenilor”, sustine presedintele APC, Costel Stanciu.
Fostul Ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, are o alta parere si sustine ca ministerul sau a inceput o campanie de informare, pe banii publici, denumita „Comunicatiile mobile si sanatatea”, prin intermediul careia incearca sa-i convinga pe oameni ca antenele GSM nu sunt nocive.
APC a primit aproximativ 500 de sesizari in care se mentioneaza incalcari ale legii in legatura cu autorizarile si efectele nocive asupra sanatatii provocate de radiatiile neionizate emise de antenele GSM.
Firmele de telefonie mobila profita de naivitatea si de necunoasterea oamenilor reusind sa-i convinga, deseori, de faptul ca antenele GSM nu produc efecte secundare daunatoare organismului, este de parere APC.

Preluat de pe Ziare.com

Mai mult, amplasarea antenelor GSM pe diferite blocuri nu au adus nici un beneficiu locatarilor acelor blocuri, banii fiind in general incasati de președinții de asociații de locatari. Oricine amplasează o antenă pe un spațiu ar trebui să plătească o chirie deținătorilor acelui spațiu. INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND va porni o campanie împotriva antenelor nocive pentru populație. Vom vorbi și despre antenele de emisie radio sau tv.

De ce a interzis seful telecom al Belgiei retelele WiFi si de telefonie mobila in birourile sale?

Scris de Alec Blenche in data de august 30, 2013        

99% din populatie continua sa utilizeze dispozitive wifi si wireless fara sa se gandeasca de doua ori, dar un numar crescator de oameni devin tot mai ingrijorati de chestiunile de sanatate ce inconjoara utilizarea acestor tehnologii. Se intampla ca Didier Bellens sa fie unul dintre acesti oameni. Ceea ce il face pe dl. Bellens sa fie diferit este ca el mai si administreaza Belgacom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Belgia. Preocuparea lui este de asa natura, incat nu doar ca a ales sa nu aiba wifi la cel de-al douazecisisaptelea etaj al Belgacom, unde este situat biroul lui, ci a ales sa nu foloseasca nici telefonul mobil, preia apeluri doar pe linia de telefonie fixa.

Ai crede ca, in calitate de presedinte al Belgacom, Bellens ar putea alege sa fie mai putin vocal in legatura cu ingrijorarile lui privitoare la utilizarea wifi si a telefoanelor mobile; totusi el nu are nici un fel de probleme despre educarea altora in legatura cu aceste chestiuni, in special a celor din tanara generatie. Asa cum explica Bellens, “in timpul zilei este mai bine sa utilizezi o casca, datorita faptului ca GSM  incalzeste”. El continua spunand “undele sunt periculoase. Noaptea e mai bine sa il inchizi.”

Afirmatiile lui Bellens s-ar putea sa nu fie asa de extravagante pe cat ar parea. La inceputul lui 2011, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a clasificat radiatiile de la dispozitive precum telefoanele mobile si wifi ca “posibil cancerigen uman” (clasa 2B).

In 2007, BioInitiative Working Group (Grupul de Lucru pentru Bioinitiativa) a revizuit 30 de ani de studii stiintifice documentand bio-efectele si efectele adverse asupra sanatatii pe care le au aceste expuneri EMF (electromagnetic field – camp electromagnetic). A concluzionat ca “limitele existente ale sigurantei publice sunt neadecvate”. Raportul nou publicat din 2012 al Bioinitiative scris de 29 de savanti independenti din toata lumea spune ca situatia este mult mai rea decat era in 2007.

Exista multe ingrijorari despre utilizarea telefoanelor mobile. Una dintre cele mai mari este legatura cu tumorile cerebrale. Pe langa multimea de alte complicatii ale sanatatii, profesorul Joel Moskowitz de la University of California, Berkeley, a gasit compiland descoperirile cercetarilor fiecarui studiu facut asupra legaturii dintre tumorile cerebrale si utilizarea telefoanelor mobile, “dovezi consistente ca utilizarea masiva a telefonului pentru zece ani sau mai mult de atat sporeste riscul de tumoare cerebrala cu cel putin 10%”.

Nivelele de radiatie emise de wifi sunt destul de mici. Dar problema este natura acestor campuri electromagnetice. Aceste frecvente pulsate si modulate sunt deosebit de vatamatoare biologic, si acumularea tuturor acestor surse si optiuni reprezinta un real motiv de ingrijorare.

Preocuparile cu utilizarea wifi se concentreaza in jurul descoperirilor facute de dr. Magda Havas, doctor in filozofie, profesor asociat de studii asupra mediului si resurselor la Trent University, in perioada cercetarilor ei atunci cand vizita locuri unde wifi-ul este folosit masiv, d. ex. Scoli.

Dr. Havas a gasit la cei expusi experimentarii WiFi:

• dureri de cap
• ameteala
• senzatie de a fi deplasat
• ritm cardiac rapid
• aritmie cardiaca
• celule sanguine aglomerate in grupuri, ceea ce duce, printre altele, la oboseala, amorteala si greata

Cercetatorii arata ca expunerea la wifi poate:

• sa perpetueze cresterea cancerului
• sa provoace daune permanente ADN-ului
• sa compromita sistemul imunitar
• sa afecteze sperma barbatilor

Exista chiar si dovezi limitate de autism.

Daca mai multi sefi ai companiilor de telecomunicatii ar urma directia data de Bellens si ar spune adevarul despre aceste bunuri de consum emitatoare de radiatii, oamenii ar putea cel putin utiliza aceste tehnologii in deplina cunostinta de cauza a riscului potential pentru sanatate.

Preluat de pe https://www.viataverdeviu.ro

GUVERNUL PONTA SIFONEAZA PESTE 100 DE MILIOANE DE EURO DIN FONDURILE ALOCATE REVOLUTIONARILOR

Luptătorii cu rol determinant, rezultați în urma aplicării OUG 95 din 2014, nu își vor primi curând drepturile.

Guvernul Ponta a căutat mereu să extermine prin orice metodă categoria revoluționarilor. Una din metode a fost semănarea zâzaniei între revoluționari prin aruncarea în piață a unor zvonuri care creau discuții contradictorii între revoluționarii din diferite zone ale țării. Metoda cea mai eficientă a fost însă continuarea politicilor exterminatorii ale lui Emil Boc și Traian Băsescu. Dacă primii au invocat criza economică, taind pe acest motiv orice sursa de venit a acestei categorii, pe fondul contracției pieței muncii, guvernul Ponta a prelungit și prelungește la infinit situația invocând existența unor revoluționari falși, care și-au obținut certificatele și drepturile ocolind Legea. Cu toate ca timp de trei ani drepturile revolutionarilor luptatori nu au mai fost acordate, de fiecare data, în preajma alegerilor, PSD lansa zvonuri cum că imediat după alegeri oamenii vor fi repuși în plată, astfel încât prin această manevră , partidul de guvernământ să își asigure liniștea în acele momente cheie. Tributari unei inteligențe intuitive, majoritatea revoluționarilor au crezut în minciunile manipulative ale guvernanților și au păstrat liniștea, deși era evident pentru oricine că totul era o manipulare de tip pesedist care le asigura acestora siguranța victoriei în alegeri. 

Falșii revoluționari- o țintă la fel de falsă!

Continuând să invoce existența falșilor revoluționari, Ponta și camarila au sifonat an de an banii alocați plății drepturilor, prin rectificări bugetare succesive, și invocând față de revoluționari faptul că după ce se va face curățenie, oamenii care merită vor fi repuși în drepturi. Pe măsură ce se apropia anul 2015, an în care nu mai puteau invoca criza economică ce ar fi putut prelungi starea de sistare a drepturilor, deoarece guvernul deja acreditase ideea ca România este pe creștere, oficial sistarea drepturilor fiind bazată pe criza economică și nu pe existența falșilor revoluționari , și știind că în 2016 urmează o altă campanie electorală, Ponta și ai lui au căutat și găsit soluții pentru terminarea fizică și spirituală a mișcării revoluționare românești. Inițial, chiar pe finalș de an, infractorul DARIUS VÂLCOV , fost ministru de finanțe a strecurat în Legea Bugetului pe 2015 prevederea cum ca nici pe anii 2015 și 2016 luptătorii din revoluție nu iși primesc drepturile. Prevederea apăruse noaptea în Legea Bugetului, astfel că pe saiturile de socializare, încă din acea noapte se anunțau mobilizări masive împotriva guvernului, mai ales că se apropiau comemorările a 25 de ani de la Revoluție. Speriați de ceea ce s-ar fi putut întâmpla, mai ales că ochii presei străine erau ațintiți asupra noastră, Johannis devenise președinte, în țările fost comuniste se comemora căderea comunismului, etc, Darius Vâlcov iese public și anunță că e o greșala și că va rectifica acea prevedere, iar luptătorii își vor primi drepturile începând cu 2015. Astfel se operează acea modificare în lege, însă se pregătește o altă normă legislativă, de data asta o ordonanță de urgență prin care revoluționarii de fapt să nu își primească drepturile.

Parșivismul guvernului Ponta pe lângă lege și legiferarea minciunii

Astfel înainte de finalul lui 2014, în noaptea de 30 spre 31 DECEMBRIE 2014, apare în Monitorul Oficial OUG 95. Ordonanța continua de fapt să acopere cu o aparență de legalitate neplata drepturilor revoluționarilor, deși aceștia erau deja bugetați prin Legea Bugetului.Deși în toata perioada de 3 ani de neplată a drepturilor Guvernul Ponta prin secretarii de Stat Victor Socaciu și Adrian Sanda invocau faptul că se lucrează la curățenie, astfel încât din 2015 cei merituoși să reintre în drepturi, totul a fost o MINCIUNA CRASĂ. Nimeni nu făcuse nici o curațenie, nimeni de fapt nu lucrase nimic la Secretariatul de stat pentru revoluționari, ci încasaseră lefuri degeaba, adică sifonaseră bani din bugetul național. Dovada era chiar OUG 95, care instituie noi calități-luptator cu rol determinant și oras cu rol determinant, propune o procedură de separare a determinantilor dintre luptatori, și continuă să nu plătească drepturile revoluționarilor. Procedura acordării noilor titluri este una greoaie și de durată: depunerea dosarelor ( până la data de 12 mai, dar din surse sigure, perioada se va prelungi pina in iunie, verificarea cu viteza melcului - comisia verifică 50 de dosare zilnic- apoi ducerea dosarelor la comisia parlamentara a revolutionarilor-unde această comisie va mai tine dosarele cel putin o luna două- apoi promulgarea determinantilor de către Klaus Johannis-alte doua luni- și în final tiparirea noilor certificate, alte citeva luni). Cu alte cuvinte, nici determinanții nu își vor primi drepturile decât undeva pe la mijlocul lui 2016, probabil undeva în preajma alegerilor, asta dacă nu cumva camarila Ponta nu va gasi vreo soluție de neplată.

SIFONAREA BANILOR PE 2015- SAU GESTIUNE FRAUDULOASĂ

PONTA ATENTAT LA SECURITATEA NAȚIONALĂ!!!!

De fapt, prin această manoperă, sumele alocate la Buget dar neplătite pot fi folosite la prima rectificare bugetară în alte scopuri, cum ar fi de exemplu apropiata creștere a pensiilor parlamentarilor, finanțarea BOR, sau alte plăți cu scop electoral. O alta țintă , ce cu siguranță va fi atinsă, este eliminareași izolarea socială completă a clasei revoluționarilor luptători, prin supunere la înfometare, expunere la boli, la un trai de mizerie, executări silite, lăsare fără adăpost, etc. Chiar OUG 95 recunoaște în expunerea de motive că statul român prin neaplicarea corectă a legii 341 din 2004 a creat situațiile de care vă vorbeam mai sus. Prin această recunoaștere , de fapt statul român legiferează genocidul prin înfometare practicat de guvernul Ponta și mai înainte de Băsescu asupra clasei sociale a revoluționarilor luptatori, însă nu își asumă și consecințele ce ar decurge dintr-o asemenea practică. Situația este dramatică din moment ce statul a acordat în urmă cu 10 ani o sumă celor ce au luptat în revoluție , în baza acestei sume oamenii și-au creat un life planning, iar brusc, statul taie singura sursă de existență pentru aceștia, DUPA 10 ANI, când starea omului este total diferită atit biologic cât și în raport cu societatea, lasându-i pe acești oameni fără nici un fel de speranță sau protecție. Chiar dacă printre aceștia sunt mulți falși, era de datoria statului să vegheze la asta și să nu creeze asemenea probleme sociale, așa cum dealtfel statuează și Constituția României la articolul 47, prin care statul este obligat să asigure condițiile unui trai decent. S-a încâlcat astfel principiul fundamental al predictibilității. Mai mult, dacă statul susține că între revoluționari există și buni și răi, de ce cei buni sunt supuși de ani de zile aceluiași tratament cu cei răi? Unde este aplicat în această ecuație, de tip statal, prezumția bunei credințe? Suntem așadar în situația unui grav atentat la statul de drept, de fapt la siguranța socială, adică securitatea națională nu mai poate fi garantată în condițiile în care siguranța socială a unei întregi categorii este pusă în pericol. Ori la ora actuală STATUL ROMAN extermina români, buni sau răi, adevărați sau falși. 

Alex Oprea

 

Contact

INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND Aleea Sibiel nr.18
SIBIU
55020
0771742398 internationalradio10@yahoo.com, id mess; internationalradio10